Sosionomi (ylempi AMK) | lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen | verkko-opinnot
Sosiaali- ja terveysala uudistuu ja muutos koskee myös lapsi- ja perhepalveluita. Taustalla vaikuttavat myös kansallinen lapsistrategia ja lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma. Niiden tavoitteena ovat nykyistä lapsi- ja perhelähtöisemmät ja paremmin yhteensovitettavat sekä sosiaalista kestävyyttä edistävät palvelut.
Sosionomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon koulutuksessa keskitytään lapsi- ja perhepalveluiden kehittämiseen, asiakasosallisuuteen ja digitaalisuuteen, monitoimijaiseen työskentelyyn sekä palvelujen sisällöllisiin kysymyksiin, kuten lasten ja nuorten osallisuuteen, varhaiseen tukemiseen sekä eriarvoistumiskehityksen pysäyttämiseen.
Tavoitteena on, että tutkinnon suoritettuaan opiskelija kykenee työskentelemään itsenäisesti sosiaalialan vaativissa asiantuntijatehtävissä ja kansainvälisissä yhteistyöverkostoissa, kykenee johtamaan osaamista sekä sosiaalialan työkäytäntöjen ja palveluiden kehittämistä erilaisissa työympäristöissä.
Opintojen sisältö ja rakenne
Koulutuksen ydinosaamisen lähtökohtana on lapsi- ja perhepalveluiden kehittäminen entistä lapsi- ja perhelähtöisemmiksi ja sosiaalista kestävyyttä edistäviksi. Keskeisinä sisältöalueina ovat lasten ja nuorten hyvinvoinnin haasteisiin vastaaminen, osallisuuden vahvistaminen sekä perheiden hyvää arkea turvaava toiminta. Keskiössä ovat eriarvoisuuden tunnistaminen ja varhainen tuki sekä digitaalisten että integratiivisten toimintamallien kehittäminen lasten, nuorten ja perheiden palveluissa.
Opiskelija voi valita täydentäviä opintoja LAB-ammattikorkeakoulun, muiden ammattikorkeakoulujen tai CampusOnlinen tarjonnasta. Kaikkien opintojen tulee vastata eurooppalaisten tutkintojen ja osaamisen viitekehyksessä tasoa EQF7.
Ydinosaamisen opintojaksoihin sisältyy aikaan sidottua kontaktiopetusta verkossa keskimäärin kaksi päivää/ 5 op opintojakso. Kontaktiopetus on pääsääntöisesti arkisin klo 9–16. Osa täydentävistä opintojaksoista toteutetaan kokonaan itsenäisinä aikaan ja paikkaan sitomattomina verkko-opintoina. Opinnäytetyön ohjaus toteutetaan verkossa arkipäivisin. Oppimisympäristöinä toimivat Moodle ja Zoom sekä työelämän oppimisympäristöt.
Opinnot koostuvat ydinosaamisesta (35 op), opinnäytetyöstä (30 op) ja täydentävistä, monialaisista opinnoista (25 op). Ydinosaamiseen kuuluvat opinnot toteutetaan kolmen ensimmäisen lukukauden aikana. Täydentävät opinnot ovat valinnaisia.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Sosionomi (YAMK)
Ota yhteyttä
LAB-ammattikorkeakoulu
LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...
Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä