Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Leipuri-kondiittori | Elintarvikealan perustutkinto

Careeria, paikassa Porvoo
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
8 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Aloitus
8 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuotototeutus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Leipuri-kondiittori | Elintarvikealan perustutkinto

Leipurti-kondiittori

Onko intohimonasi leipominen ja käsillä tekeminen?

Leipuri-kondiittori valmistaa kahvi- ja ruokaleipiä sekä konditoriatuotteita kuten kakkuja ja muita leivoksia. Työpaikkana voi olla leipomo, konditoria, teollisuusleipomo, kahvila, suurtalous- ja ravintola-alan toimipiste tai pitopalveluyritys.

Leipomossa työskennellään paljon käsillä, ja teollisuusleipomoissa hyödynnetään myös paljon teknologiaa. Leipuri-kondiittorin opinnot ovat hyvin käytännönläheisiä. Tuotteiden valmistamisen lisäksi opintojen aikana omaksutaan mm. laatutietoinen ja hygieniavaatimusten mukainen työskentelytapa.

Automatisoitumisen myötä alalla on kysyntää erityisesti ammattitaitoisille työntekijöille, jotka hallitsevat automatisoidun teollisuusprosessin ja uudet tekniikat.

Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä työurallesi!

Käytännön toteutus

Opiskelu elintarvikealalla leipuri-kondiittoriksi koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti arkisin klo 8 – 16 välisenä aikana. Lähiopetus tapahtuu Porvoossa Careeriassa osoitteessa Perämiehentie 6. Työelämässä oppimisen ajat sovitaan työpaikan kanssa koulutuksen aikana.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Koko tutkinnon suorittamisen sijaan tutkinnosta on mahdollista suorittaa vain esim. yksi osa, joka palvelee juuri tämänhetkistä tarvettasi.

Koulutuksen kesto on aikaisemmasta kokemuksesta riippuen keskimäärin 1,5–3 vuotta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista, 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista, 35 osp.

Pakolliset tutkinnon osat (115 osp):

  • Elintarviketuotannossa toimiminen (35 osp)
  • Leipomoalan prosessien ohjaus ja käynnissäpito (20 osp)
  • Ruokaleipätuotteiden valmistus (20 osp)
  • Kahvileipätuotteiden valmistus (20 osp)
  • Konditoriatuotteiden valmistus (20 osp)

Valinnaisia tutkinnon osia (30 osp):

  • À Leipomoeinesten valmistus (15 osp)
  • Elintarvikkeiden valmistajana kansainvälisessä ympäristössä (15 osp)
  • Leipomoalan erikoistuotteiden valmistus (15 osp)
  • Leipomotuotteiden pakkaustoiminnot (15 osp)
  • Yritystoiminnan suunnittelu (15 osp)
  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp)
  • Yrityksessä toimiminen (15 osp)
  • Huippuosaajana toimiminen (15 osp)

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp):

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen (11 osp)
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen (6 osp)
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen (9 osp)

Leipuri-kondiittori työskentelee esimerkiksi:

  • leipomoissa
  • konditorioissa
  • teollisuusleipomoissa
  • paistopisteissä
  • kahvila-konditorioissa
  • valmistus-, pakkaus- ja myyntitehtävissä

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

8 tammikuuta, 2025

  • Monimuotototeutus
  • Porvoo
  • Hakuaika: Jatkuva haku

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakemuksia käsitellään jatkuvasti.

Koulutus on suunnattu leipuri-kondiittorin työtehtävistä kiinnostuneille henkilöille. Koulutus sopii sinulle, jolla on asiakaspalveluhenkisyyttä ja riittävä suomen kielen taito. Lisäksi pystyt fyysiseenkin työhön ja itsenäiseen työskentelyyn. Leipuri-kondiittorina yhteistyötaidot  ovat tärkeitä, samoin kuin reippaus ja energisyys. Työssä onnistumisen kannalta avainasemassa on täsmällisyys ja ripeys.

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten hyvää terveyttä ja toimintakykyä, sekä hyvää suomen kielen osaamista. Koulutuksessa vaadittava suomen kielen taitotaso on B1.

Tutkinto / todistus

Leipuri-kondiittori, Elintarvikealan perustutkinto

Jatko-opinnot

Tutkinnon suoritettuasi sinulla on jatko-opintokelpoisuus sekä ammattikorkeakouluun että yliopistoon.

Luonteva jatko-opintoväylä elintarvikealan perustutkinnon suorittaneelle ovat esimerkiksi leipomoalan ammattitutkinto tai leipomoalan erikoisammattitutkinto. 

Ammattikorkeakoulussa voit opiskella esimerkiksi insinööriksi tai restonomiksi.   

Careerian tutkinto-opiskelijana voit suorittaa ammattikorkeakouluopintoja osana tutkintoa ja näin parantaa jatko-opintovalmiuksiasi.    

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet.

Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Kustannukset opiskelijoille, joita maksuttomuus ei koske (jatkuvan haun opiskelijat) ovat noin 200 € (työasut, jalkineet, opiskelumateriaalit).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Leipuri-kondiittori | Elintarvikealan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Careeria
Perämiehentie 6
06100 Porvoo

Careeria – huomisen tekijöille

Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, ja sillä on myös omaa oppisopimustoimintaa. Careerian tarjonta kattaa parikymmentä eri koulutusalaa,...

Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu