Video
Insinööri (AMK) | biotuotetekniikka | monimuotototeutus
Opiskele biotuotetekniikan insinööriksi, jos olet innostunut tekniikasta, innovaatioista ja kestävästä kehityksestä!
Biotuotetekniikanalalla pääset mukaan kehittämään uusia tuotteita, jotka ovat muovia ja puuvillaa ympäristöystävällisempiä. Voit toimia alalla, joka hyödyntää biomassaa luodakseen kestäviä ratkaisuja. Biotuotetekniikka tarjoaa mahdollisuuden luoda uran, joka on sekä innostava että merkityksellinen.
Biotuotetekniikan insinööriksi valmistuttusi sinulla on monipuolinen osaaminen erilaisista tekniikoista ja menetelmistä, jotka liittyvät biopohjaisten materiaalien tuotantoon ja käyttöön, sekä siitä, kuinka tuotteita voidaan valmistaa kestävästi ja ympäristöystävällisesti.
- Ymmärrät kemiallisia ja biokemiallisia reaktioita, jotka liittyvät biomassan muuntamiseen erilaisiksi tuotteiksi, kuten biopolttoaineiksi, biokemikaaleiksi ja biopohjaisiksi materiaaleiksi.
- Hallitset prosessitekniikoita, joita tarvitaan biotuotteiden valmistusprosessissa, kuten erilaisia erotus- ja puhdistusmenetelmiä.
- Hallitset laboratoriotekniikoita ja -välineitä, joita tarvitaan biotuotteiden valmistuksessa, tutkimuksessa ja kehityksessä.
- Ymmärrät liiketoiminnan perusteet ja osaat soveltaa niitä biotuotealan yritystoiminnassa.
- Kykenet kehittämään uusia ideoita ja innovaatioita biotuoteteollisuudessa sekä ratkaisemaan teknisiä ongelmia tehokkaasti.
Näiden taitojen ja osaamisen avulla biotuotetekniikan insinöörinä pystyt työskentelemään monipuolisesti erilaisissa tehtävissä biotuotealan yrityksissä, tutkimuslaitoksissa ja julkisella sektorilla.
Työelämässä
Biotuotetekniikan insinöörikoulutus tarjoaa erinomaiset työllisyysnäkymät. Alalle on vähän koulutettuja ammattilaisia, ja biotuoteteollisuus kehittyy vauhdilla, mikä luo runsaasti työmahdollisuuksia.
Biotuotetekniikan insinöörinä voit löytää työpaikan metsäteollisuuden lisäksi esimerkiksi laitevalmistajien palveluksesta. Lisäksi avautuu mahdollisuuksia työskennellä kemian prosessiteollisuudessa, metallurgisessa teollisuudessa ja uudet kiertotalouden alat tarjoavat myös kiinnostavia tehtäviä, kuten hiilidioksidin talteenotossa ja fossiilisten raaka-aineiden korvaamisessa.
Opinnoissa tehdään paljon käytännön projekteja yritysten kanssa, ja harjoittelua on lisätty helpottamaan siirtymistä opiskelijasta työelämän ammattilaiseksi. Näin työnantajat saavat heti valmistumisen jälkeen osaavia ja valmiita työntekijöitä tarpeisiinsa. Työllisyysnäkymät siis näyttävät todella valoisilta biotuotetekniikan insinööreille!
Tutkinnon suoritettuasi voit toimia suunnittelu-, kehitys-, käyttö- tai myyntitehtävissä. Myös tehtävät kunnossapidossa tai koulutuksessa ovat mahdollisia. Työnantajayritykset voivat olla suuria metsäteollisuusyrityksiä, kemianteollisuusyrityksiä, suunnittelutoimistoja, laitteita ja kokonaisia tehdasosastoja toimittavia yrityksiä, kuten ANDRITZ aivan kampuksen läheisyydessä. Myös pienet, tiettyihin tuotteisiin erikoistuneet yritykset tarjoavat runsaasti työllistymismahdollisuuksia.
Savonlinnassa toimii useita metsäteollisuudelle laitteistoja valmistavia yrityksiä, kuten jätevedenpuhdistamoja, paperi- ja kartonkitehtaiden kemikaalien sekoitusjärjestelmiä, analyysi- ja ohjausjärjestelmiä, pakkausjärjestelmiä ja hiilidioksidin talteenottolaitoksia toimittavia yrityksiä.
Ympäristönsuojelu ja kestäväkehitys liittyy läheisesti ko. teollisuuden toimintaan ja työpaikka voi löytyä esimerkiksi vesien käsittelyprosesseista.
Biotuotetekniikan insinöörit voivat työskennellä mm.:
- suunnittelu-, tuotekehitys-, valmistus- ja tutkimustehtävissä
- myynnin ja markkinoinnin tehtävissä
- teknisinä asiantuntijoina
- kunnossapitotehtävissä
- projektien johtotehtävissä
- tuotannon esimiestehtävissä
Koulutus antaa myös valmiudet toimia koulutustehtävissä sekä yrityksissä että teknisen alan oppilaitoksissa ja muissa koulutusorganisaatioissa.
Tehtävänimikkeitä voivat olla:
- suunnitteluinsinööri
- tutkimusinsinööri
- projektipäällikkö
- myynti- ja markkinointipäällikkö
- vuoroinsinööri
- käyttöinsinööri
- tuotekehitysinsinööri
- tuotantopäällikkö
- kouluttaja
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Insinööri (AMK)
Kustannukset
- Lukuvuosimaksu EU/ETA-maiden sekä Sveitsin ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 10 700 euroa / lukuvuosi. Lisätietoja löydät Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun omilta sivuilta.
- Tuition fees for students from outside the EU/EEA countries and Switzerland is 10 700 euros/academic year. More information on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu’s own website.
Ota yhteyttä
Xamk - Tunne huominen
Kokeile, oivalla ja opi. Tulevaisuuden ammatit luodaan Xamkissa jo tänään. Valmistu osaajaksi ja työelämän uudistajaksi. AMK- ja YAMK-tutkintojen lisäksi voit kokeilla uutta, laajentaa tai syventää osaamistasi Xamk Pulsen avoimessa ammattikorkeakoulussa, joka on avoin kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Onko aika...
Lue lisää oppilaitoksesta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk ja katso koulutustarjonta täältä