Terveysteknologia | Insinööri (ylempi AMK)
Terveysteknologian Master-koulutus on insinööreille (AMK) suunnattu työelämälähtöinen koulutus, joka antaa valmiudet toimia vaativissa hyvinvointi- ja terveysteknologia-alan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä.
Terveysteknologian koulutuksen lähtökohtina ovat digitalisaatio ja teknologian käytön lisääntyminen terveydenhuollossa. Koulutuksen suoritettuasi osaat soveltaa regulatiivisia vaatimuksia lääkinnällisten laitteiden tuotekehitykseen sekä hyödyntää palvelumuotoilun ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun periaatteita terveysteknologiainnovaatioiden kehittämiseen.
Terveysteknologian koulutus on osa Turun AMK:n Master Schoolia ja sen Professional Excellence -polkua. Koulutuksesta valmistut insinööri (ylempi AMK) -tutkintoon. Insinööri (ylempi AMK) -tutkinto on Master-tason eli ylempi korkeakoulututkinto, joka vastaa osaamistasoltaan yliopistossa suoritettavaa maisteri tai DI-tutkintoa ja antaa saman pätevyyden esimerkiksi julkiseen virkaan.
Moniammatillisuus näkyy vahvasti terveysteknologian koulutuksessa: opinnot suoritetaan yhdessä sosiaali- ja terveysalan terveysteknologiakoulutuksen opiskelijoiden kanssa. Tämä toteutustapa antaa hyvät valmiudet ymmärtää eri taustan omaavien opiskelijoiden näkökulmaa terveysteknologiaan.
Koulutuksen rakenne ja sisältö
Master-koulutuksen laajuus on 60 op ja kesto työn ohessa suoritettuna 1,5 vuotta. Opinnot koostuvat
- syventävistä opinnoista (ydinosaaminen) 20 op
- vapaasti valittavista opinnoista (laajentava osaaminen) 10 op
- opinnäytetyöstä 30 op.
Syventävät opinnot koostuvat menetelmäopinnoista sekä tulevaisuuden toimintaympäristöopinnoista. Opinnoissa keskitytään lääkinnällisten laitteiden liiketoiminnan ja tuotekehityksen erityispiirteisiin, kuten regulatiivisiin vaatimuksiin, sekä palvelumuotoilun ja käyttäjäkeskeisen suunnittelun perusteisiin. Opinnoissa tutustutaan myös terveysteknologian hyödyntämiseen sote-sektorilla ja oppivat tekemään vaatimusmäärittelyn ja käytettävyyden arvioinnin. Lisäksi opinnoissa tutustaan vaatimusmäärittelyn tekemiseen, käytettävyyden arviointiiin sekä käyttöönoton suunnitteluuun ja toteutukseen. Vapaasti valittavilla opinnoilla opiskelija voi laajentaa osaamistaan sisällyttämällä opintoja omasta tai muista koulutuksista tai muiden korkeakoulujen tarjonnasta.
Keskeinen osa Master-tutkintoa on opinnäytetyö, joka toteutetaan kehittämishankkeena. Opinnäytetyö muodostaa puolet tutkinnon laajuudesta ja sen työstäminen aloitetaan jo opintojen alussa. Opinnäytetyössä yhdistyy selkeä tutkimuksellinen ote ja tiivis kytkentä käytännön työhön. Se suoritetaan useimmiten opiskelijan omassa organisaatiossa tehtävänä kehittämis- tai tutkimustyönä.
Turun AMK:n Master Schoolissa opiskelet ylemmän korkeakoulututkinnon joustavasti työn ohessa, mistä päin Suomea tahansa. Opiskelu on käytännönläheistä ja perinteistä luentopainotteista opiskelua on vähän. Oppiminen tapahtuu erilaisten oppimis- ja kehittämistehtävien kautta. Lähiopetusta on keskimäärin kaksi päivää kuukaudessa. Lähiopetuksen lisäksi opiskelu koostuu verkko-opinnoista, itsenäisestä työskentelystä ja erilaisista ryhmä- ja projektitöistä.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa.
Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on soveltuva korkeakoulututkinto, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Lisäksi edellytetään kahden vuoden työkokemusta. (Tutustu tarkemmin pohjakoulutus- ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa.)
Tutkinto / todistus
Insinööri (ylempi AMK)
Turun ammattikorkeakoulu
Turun ammattikorkeakoulu on hakijoiden keskuudessa yksi maan vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Turun AMK on yli 10 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen monialainen koulutusyhteisö. Turun AMK:sta valmistuu joka vuosi yli 2000 osaajaa vahvistamaan Varsinais-Suomen elinkeino- ja kulttuurielämää. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta työelämän eri vaiheisiin. Voit...
Lue lisää oppilaitoksesta Turun ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä