Sähkötekniikan DI-ohjelma
Tavoite
Yhteiskunta ei tulisi toimeen ilman sähkötekniikkaa; siihen perustuvat valtaosin sekä modernit energiajärjestelmät että tietoliikenne. Tällä hetkellä alan kehitys on nopeampaa kuin koskaan aikaisemmin! Jos olet kiinnostunut kehittämään tulevaisuuden elektroniikkalaitteita, langatonta viestintää tai sähköenergian tuotannon, siirron ja käytön järjestelmiä ja laitteita, sähkötekniikan DI-ohjelma on sinulle oikea valinta.
Luotettava ja tehokas sähköenergian tuotanto, siirto sekä energiatehokkuus ovat kriittisiä tekijöitä nyky-yhteiskunnassa. Älykäs sähköverkko ja uusiutuvat energiaratkaisut, kuten tuulivoima ja aurinkoenergia, tarjoavat haasteita tulevaisuuden osaajille.
Elektroniikan valmistusmenetelmät ja materiaalit kehittyvät hurjaa vauhtia. Tulevaisuudessa elektroniikkalaitteiden ei tarvitse perustua perinteiseen kovaan vihreään piirilevyyn, vaan ne voidaan valmistaa taipuvista materiaaleista ja komponentteja voidaan lisätä tulostamalla. Tämä mahdollistaa aivan uudenlaisia sovelluskohteita niin kuluttajaelektroniikassa kuin lääketieteessäkin tai vaikkapa rakennustekniikassa.
Langaton tiedonsiirto on jo luonteva osa jokapäiväisessä elämässämme. Digitalisaation myötä tietoliikenteen merkitys kasvaa yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla, mm. liikenteessä, sähköverkoissa, tehtaissa, terveydenhuollossa ja viihdeteollisuudessa. Viidennen sukupolven matkapuhelinverkot (5G) ja esineiden internet (IoT) ovat keskeisessä roolissa, kun kehitämme esimerkiksi itseajavia autoja, poikkeusoloissa viestiyhteyksiä ylläpitäviä nelikoptereita tai vaikkapa langattomia ihmiskehoa mittaavia antureita.
Diplomi-insinöörin tutkinnossa opiskelu tähtää asiantuntijuuden kehittymiseen ja yleisten työelämätaitojen ja työskentelymenetelmien hallitsemiseen. Valmistuneet työskentelevät oman alansa asiantuntijoina ja kehittäjinä.
Sähkötekniikan DI-tutkinto-ohjelmaan voi hakea suoritettuaan tekniikan kandidaatin tai muun alemman korkeakoulututkinnon sähkötekniikan alalta tai lähialalta. Diplomi-insinööritutkinnon opiskelu kestää kaksi vuotta.
Koulutuksen sisältö
Sähkötekniikan opiskelussa teoria ja käytäntö kulkevat käsi kädessä. Monelle opintojaksolle kuuluvat luentojen lisäksi keskeisinä oppimismenetelminä erilaiset harjoitus- ja laboratoriotyöt. Harjoitustöissä pääsee pohtimaan työelämässä vastaantulevia tehtäviä sekä harjoittelemaan niissä tarvittavien ohjelmien ja laitteiden käyttöä.
Diplomi-insinöörin tutkinnossa kaikille yhteisiä opintoja on hyvin vähän. Sen sijaan omaa osaamistaan voi suunnata omilla valinnoilla hyvin vapaasti. Opinnoissa tehdään myös laajempia projektitöitä, ja opiskeluaikana hankittua osaamista osoitetaan opintojen lopussa tehtävällä diplomityöllä.
Lähde: Opintopolku
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Uusi Tampereen yliopisto syntyi vuoden 2019 alussa, kun Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät uudeksi säätiöyliopistoksi. Tampereen yliopistona toimiva Tampereen korkeakoulusäätiö harjoittaa myös ammattikorkeakoulutoimintaa Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistajana. Tampereen...
Lue lisää oppilaitoksesta Tampereen yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä