Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto | mittatilausompelija
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnon eli mittatilausompelijan ammattitukinnon suorittanut ompelija osaa valmistaa asuja erilaisille asiakasryhmille tilaustyönä. Hän osaa kaavoittaa, sovittaa ja valmistaa vaatteita eri käyttötarkoituksiin.
Miesten vaatteita tilaustyönä valmistavan vaatturin ammattitutkintonimikettä ei enää ole uudessa tekstiili- ja muotialan ammattitutkinnossa, mutta vaatturityön opintoja voi opiskella myös jatkossa.
Tutkinnon rakenne
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, mittatilausompelija on laajuudeltaan 150 osaamispistettä.
Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta Tuotteistaminen ja markkinointiviestintä tekstiili- ja muotialalla –tutkinnon osasta, joka on laajuudeltaan 15 osaamispistettä. Tämän lisäksi tutkintoon kuuluu 45 osaamispisteen tutkintonimikkeen määräävä pakollinen tutkinnon osa ja 90 osaamispisteen verran valinnaisia tutkinnon osia.
Koulutuksen kesto
Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS. Siinä huomioidaan aiempi osaaminen ja määritellään miten ja missä puuttuva osaaminen hankitaan. Henkilökohtaisesta osaamisesta riippuen koulutus kestää noin 1-1,5 vuotta.
Toteutustapa
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Koulutus sisältää lähiopetusta, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelija hankkii itse työssä oppimisen paikan, jossa voi suorittaa myös näytöt. Vaatturityön erityisyyden vuoksi vaatturitaitojen opiskelu tapahtuu valtaosin työssä oppien. Koulutus sisältää myös oppilaitoksessa annettavaa teoriaopetusta muun muassa kaavoituksen osalta.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa oppilaitoksen sivuilta löytyvällä sähköisellä hakulomakkeella.
Opiskelijavalinnat tehdään pääsykokeen ja haastattelun perusteella.
Tutkinto / todistus
Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, mittatilausompelija
Kustannukset
Opiskelijamaksu on 200 euroa. Koulutuksen aikana tulee varautua henkilökohtaisten työvälineiden hankintaan.
Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksuton lukuunottamatta mahdollisia oppimateriaalikustannuksia.
Aikuisopiskelijalla on työ- ja elämäntilanteesta riippuen erilaisia vaihtoehtoja opintojen rahoittamiseen. Oikeus erilaisiin tukiin on hyvä selvittää hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, sillä monet taloudellisista tukimuodoista vaativat etukäteisjärjestelyjä ja sopimista.
Ota yhteyttä
Stadin AO
Stadin AO on Suomen suurin ammatillista koulutusta tarjoava oppilaitos. Meillä opiskelee noin 22 000 nuorta ja aikuista. Teemme monipuolista koulutusyhteistyötä myös organisaatioiden kanssa. Stadin AO:ssa voi opiskella lähes 30 eri tutkintoon ja hankkia osaamista yli 50 ammattiin. Oppilaitoksen kaikki 14 toimipaikkaa...
Lue lisää oppilaitoksesta Stadin AO ja katso koulutustarjonta täältä