Prosessiteollisuuden perustutkinto | prosessinhoitaja
Prosessinhoitaja tekee prosessin säätötoimia, suorittaa pieniä päivittäisiä huolto- ja korjaustöitä, valvoo laitteistojen kuntoa ja tuotteen laatua sekä toimii yhteistyössä kunnossapitohenkilöstön kanssa. Ammatissa tarvitaan huolellisuutta, tarkkaavaisuutta ja vastuullisuutta sekä soveltuvuutta kolmivuorotyöhön. Prosessinhoitajia työskentelee kemian-, paperi-, elintarvike- ja panimoteollisuudessa sekä vedenpuhdistamoissa ja voimalaitoksissa.
Prosessiteollisuuden perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisista tutkinnon osista pakollisia on 90 ja valinnaisia 55 osaamispistettä.
Biotekniikan osaamisala, prosessinhoitaja
Prosessinhoitaja osaa hoitaa bioteknisten valmistus- ja pakkausprosessien koneita ja laitteita. Hän osaa käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seurata prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoa, ohjata ja säätää työalueensa prosesseja. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa. Hän osaa tehdä voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja. Hän osaa käyttää kasvi- ja eläinsoluja, mikrobeja sekä geenimuokattuja organismeja asianmukaisesti työssään ja työskennellä puhdastilaluokitusten asettamien vaatimusten mukaisesti.
Prosessinhoitaja työskentelee biotekniikkaa hyödyntävässä tuotannossa, kuten diagnostiikkatuotteita, panimotuotteita, entsyymejä, perus- ja terveysvaikutteisia elintarvikkeita, biomateriaaleja ja biolääkkeitä valmistavassa teollisuudessa.
Paperiteollisuuden osaamisala, prosessinhoitaja
Prosessinhoitaja tuntee massojen valmistuksen sekä paperin ja kartongin valmistuksen vaiheet ja osaa toimia jossakin massan, paperin, kartongin valmistus- tai jalostusprosessin työtehtävissä tai prosessin osassa. Hän osaa suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriötöntä toimintaa sekä selvittää mahdolliset häiriötilanteet. Hän osaa tehdä voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja.
Prosessinhoitaja työskentelee paperiteollisuuden tuotannossa, kuten massanvalmistuksessa sekä paperin- ja kartongin valmistuksessa sekä niiden jatkojalostuksessa.
Seuraavat toteutukset
Hakeminen
Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet (pohjakoulutusvaatimuksena peruskoulu), jatkuvan haun kautta voivat hakea ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Yhteishaussa hakevat pääsääntöisesti samana vuonna peruskoulunsa päättävät. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.
Tutkinto / todistus
Prosessiteollisuuden perustutkinto
Ota yhteyttä
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki - Hämeenkyrö
Ammatti-instituutti Iisakki on osa Sasky koulutuskuntayhtymää ja se toimii kolmessa eri toimipisteessä; Hämeenkyrössä, Parkanossa ja Osaralla. Hämeenkyrön toimipisteessä voit opiskella automekaanikoksi, automaatioasentajaksi, kokiksi, koneistajaksi, levyseppähitsaajaksi, prosessinhoitajaksi, putkiasentajaksi, sähköasentajaksi ja talonrakentajaksi. Ammatillisen perustutkinnon yhteydessä voit suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lisäksi Hämeenkyrössä on...