Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki | englanninkielinen koulutus

OSAO, paikassa Kaukovainio
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opiskelukieli
englanti
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
11 elokuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Kevät 2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
Henkilökohtaistamisen mukaan
Opiskelukieli
englanti
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
11 elokuuta, 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Kevät 2025
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto | kokki | englanninkielinen koulutus

Ravintola- ja catering-alan koulutus sopii sinulle, joka haluat kehittyä ruoanvalmistus-, leivonta- sekä asiakaspalvelutaidoissa ja työllistyä monipuolisiin ravitsemisalan työpaikkoihin. OSAOssa on mahdollista opiskella kokiksi kokonaan englanninkielellä. Koulutuksen jälkeen sinulla on ammatillisen osaamisen lisäksi vahva kielitaito ja valmiudet työskennellä tai opiskella kansainvälissä ympäristössä Suomessa tai ulkomailla.

Ammatti ja opinnot

Kokkina toimit monipuolisissa ravintola- ja catering-alan työtehtävissä. Alan työtehtävissä toimiminen edellyttää itsenäistä, omatoimista sekä vastuuntuntoista asennetta. Kokkina hygienia on sinulle kunnia-asia, kuten myös palveluasenteesi ja yhteistyökykysi. Työtä tehdään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten mukaisesti ja noudatetaan alan sopimuksia ja säädöksiä.

Koulutus antaa sinulle hyvät valmiudet toimia alan monipuolisissa tehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksessa järjestettävällä koulutuksella. Opintoihin on mahdollista sisällyttää myös kansainvälistä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Valinnaisilla tutkinnon osilla pystyt rakentamaan itsellesi yksilöllisen, laajan osaamisen ravintola- ja cateringalalla.

Ammattitaitosi koostuu gastronomisesta osaamisesta, asenteesta, kielitaidosta, joustavuudesta, ja luovuudesta.

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Oppilaitoksessa tapahtuvan opetuksen lisäksi koulutukseen kuuluu työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opintoihin on mahdollista sisällyttää myös kansainvälistä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu kolmesta pakollisesta tutkinnon osasta ja valinnaisista tutkinnon osista. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa. Tutkinto on valmis, kun vaadittavat tutkinnon osat on suoritettu hyväksytysti.

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
  • Lounasuokien valmistus 40 osp
  • Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnonosat 60 osp

  • A’la carte ruoanvalmistus 30 osp
  • Tilaus ja juhlaruokien valmistus 25osp
  • Katu- ja pikaruokien valmistus 10 osp
  • Kansainvälisessä toimintaympäristössä toimiminen 15 osp
  • Luonnontuotteiden hyödyntäminen 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Työllistyminen

Ruokapalvelun osaamisalan suorittaneena osaat toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa. Englanninkielinen koulutuksesta saadun kielitaidon avulla saat erinomaisen mahdollisuuden työskennellä englannin kielellä kansainvälisissä työympäristöissä.

Työpaikkoja sinulle voivat olla esimerkiksi

  • ravintoloiden keittiöt
  • catering-alan yritykset
  • kahvilat
  • juhla- ja pitopalveluyritykset.

Ala työllistää hyvin ja koulutus antaa hyvän pohjan korkeakouluopintoihin (esimerkiksi restonomi (amk)), ammattitutkintoihin sekä erikoisammattitutkintoihin. Tutkinto antaa myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

11 elokuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Kaukovainio
  • englanti
  • Hakuaika: Kevät 2025

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa hakuaikana.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta hyvää englannin kielen taitoa. Hakijan englannin kielen taito testataan valintahaastattelun yhteydessä. Suomen kielen osalta kielitaitosuositus on A1.3.

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

Kustannukset

Koulutus on maksutonta. Opinnoissa tarvittavat alan työvaatteet ja kengät sekä opiskelumateriaalit opiskelijan tulee kustantaa itse.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Voit katsoa lisätietoja koulutuksesta oppilaitoksen sivuilta, jonne pääset siirtymään Yhteenvetolaatikon Lue lisää -painikkeen kautta. Voit myös kysyä lisää oppilaitokselta. Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
OSAO
Kotkantie 1
90250 Oulu

OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Meillä on ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle. Olemme avoinna hakijoille läpi vuoden. Opiskelijoita 8 500 Mitattu opiskelijatyytyväisyys...

Lue lisää oppilaitoksesta OSAO ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu