Etsi koulutusta 👉
Itsenäiset maisteriohjelmat

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma

Jyväskylän yliopisto, paikassa Jyväskylä
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus
Pituus
2 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
tammikuu 2025 katso lisätiedot
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)
Toteutustapa
Lähiopetus

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelma

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelmasta saat tulevalle työuralle vauhtia. Kiinnosti sinua maailman muuttaminen ohjelmistoilla, johtaa järjestelmäkehitystä tai toimia erilaisten tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintojen parissa, niin tämä opintosuunta on sinua varten.

Filosofian maisteriksi tietojenkäsittelytieteestä valmistuva opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa vaativia IT-järjestelmiä sekä tuottaa innovatiivisia, turvallisia ja ylläpidettäviä ratkaisuja tietoteknisiin ongelmiin. Hän osaa tarkastella asioita ja ilmiöitä erilaisista lähtökohdista ja viitekehyksistä sekä työskennellä epätäydellisen informaation ja ymmärryksen kanssa. Hän osaa ajatella ratkaistavia ongelmia selkeästi, jäsennellysti ja joustavasti.

Tietojenkäsittelytieteen maisteriohjelmassa rakennetaan oman näköinen polku valitsemalla opintosuunta. Opintosuunnan sisällä valitaan vielä syventävä moduuli:

Ohjelmointia ja tietoverkkoja painottavan opintosuunnan suorittanut voi löytää itsensä esimerkiksi suunnittelemasta ja toteuttamasta monimutkaisia ohjelmistoja, ohjelmoimasta erilaisia järjestelmiä, tutkimasta tietojenkäsittelyä, tekemästä laiteläheistä ohjelmointia tai johtamasta erikokoisten yritysten järjestelmäkehitystä. Ohjelmistokehityksen moduulissa työskennellään ohjelmointikielten ja ohjelmistojen suunnittelun ja toteuttamisen maailmassa. Tietoliikenteen opinnoissa perehdytään digitaalisen tiedonsiirtoon ja nykyaikaisiin viestintätekniikoihin. Ohjelmoinnin teoriassa keskitytään mm. algoritmien suunnitteluun ja tietokoneohjelmien abstraktiin rakenteeseen. Sensoriverkkojen opinnoissa tutkitaan langattomien anturiverkkojen suunnittelua, käyttöä ja hallintaa, keskittyen tietojenkäsittelyyn ja tiedonsiirtoon monimuotoisissa ympäristöissä.

Laskennallisen tietojenkäsittelytieteen opintosuunnasta valmistuneet tutkivat tietokoneilla laskien tosielämän ilmiöitä, alkaen kvanttitasolta ulottuen aina galakseihin asti. Esimerkkejä ovat muun muassa koneoppimisen hyödyntäminen ihosyöpien tunnistamisessa, metsänkäytön optimointi tai sähkömagneettisen säteilyn sironnan mallintaminen.  Mallintamisen ja simuloinnin menetelmät johdattavat syvemmälle numeriikkaan ja soveltavaan matematiikkaan. Datatiede tarjoaa työkalut koneoppimismallien, konenäön ja datan laaja-alaiseen käsittelyyn. Päätösanalytiikassa opitaan, kuinka useammasta yhtä hyvästä vaihtoehdosta voidaan valita paras. Englanninkielisissä ”Artificial Intelligence” moduulissa syvennytään tekoälyyn koneoppimista laajemmin ja ”High Performance Computing” moduulissa opitaan modernin suurteholaskennan periaatteet. Kvanttilaskenta tarjoaa mahdollisuuden olla kehittämässä aivan uudenlaista laskentaa tietokoneille.

Lähde: Opintopolku

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

tammikuu 2025

  • Lähiopetus
  • Jyväskylä
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku (28.8.–11.9.2024)

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Filosofian maisteri

Jyväskylän yliopisto
Seminaarinkatu 15
40014 Jyväskylä

Opiskelijaystävällinen Jyväskylä

Jyväskylän yliopisto on Suomen suurimpia ja monialaisimpia tiedeyliopistoja, jonka avoin ja avarakatseinen yhteisö etsii ja löytää vastauksia tämän päivän ja huomisen kysymyksiin. Meillä voit opiskella yli sataa oppiainetta ja yhdistellä lukuisista vapaavalintaisista opinnoista poikkitieteellisen ja juuri itsesi näköisen yhdistelmän. Olemme...

Lue lisää oppilaitoksesta Jyväskylän yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu