Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Ungdomsledare

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
21 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
21 lokakuuta, 2024 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Ungdomsledare

Jobbar du med, eller är du intresserad av att jobba med unga eller barn i skolåldern? Hos oss kan du studera vid sidan av ditt arbete eller praktik.

Kompetensområdet för handledning av ungdomar och gemenskaper (ledare för ungdomar och gemenskaper)

Den här utbildningen är för dig, som vill främja barn och ungas levnadsförhållande, handleda till en harmonisk uppväxt samt möjliggöra en trygg pedagogisk fritidsverksamhet i olika verksamhetsmiljöer.

Du arbetar, eller har möjlighet att avlägga praktik i ungdomsarbete, såsom på ungdomsgård eller i skola, på klubb eller i förebyggande arbete inom föreningars eller organisationers ungdomsverksamhet. Du kan också jobba som ledare inom eftermiddagsverksamheten och då komplettera i vissa examensdelar med praktik inom ungdomsarbete.

Är du intresserad av att jobba med yngre barn på daghem? Kolla då in inriktningen för barnledare. Vi ordnar också utbildning för skolgångshandledare (yrkesexamen inom pedagogisk verksamhet och handledning).

Studier

Ungdomsledarutbildningen förverkligas i flerform på distans och beräknas ta 1,5–2 år. Studieträffarna sker på onsdagar kl. 9-11. Första träffen är 23.10.2024.

Utbildningen förutsätter att du har en arbetsplatskoppling inom ungdomsbranschen. Du kan vara anställd, läroavtalsstuderande eller på oavlönad praktik. Det behöver inte vara samma arbetsplats hela studietiden och det behöver inte heller nödvändigtvis vara heltidsarbete.  

Studierna har praktisk betoning och sker huvudsakligen på din arbetsplats, men även via regelbundna träffar online med lärare och studerandegruppen. Till den teoretiska delen hör även inlämningsuppgifter. Under studierna får du lära dig om bl.a. utvecklingspsykologi, socialpsykologi, samhällsstrukturer och stödtjänster för ungdomar. Tyngdpunkten ligger vid att bemöta och handleda professionellt, främja till en trygg och jämlik verksamhetsmiljö, samt öka ungas möjligheter att påverka och vara delaktiga. Yrkesproven görs på arbetsplatsen.

För varje studerande görs upp en personlig utvecklingsplan för kunnande (PUK), där bl.a. tidigare studier beaktas. Utbildningen är en grundexamen, vilket innebär att det i studierna ingår även de gemensamma ämnena, såsom matematik, engelska och modersmål. Dessa kan till stor del tillgodoräknas från tidigare studier ifall du läst dessa ämnen förut. Studietiden kan därmed variera mellan olika studerande.

Lämplighet för yrket

Faktorer som försvårar studierna och att fungera inom branschen:

  • allvarlig rädsla för sociala situationer som i hög grad försvårar umgänget med människor
  • ett akut drogproblem som inverkar på det nuvarande livet eller en allvarlig drogbakgrund
  • en sådan psykisk sjukdom som förhindrar deltagande i studierna eller arbete (exempelvis symptom av psykotisk karaktär eller en depression som allvarligt försämrar arbetsförmågan)
  • en annan sjukdom som utgör en risk för hälsan eller säkerheten, inte bara den egna utan också de andra studerandenas eller arbetstagarnas hälsa eller säkerhet.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

21 lokakuuta, 2024

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Utbildningen är gratis men avgifter för t.ex. studiematerial eller myndighetsavgifter kan tillkomma.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ungdomsledare? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu