Etsi koulutusta 👉
Ammattitutkinnot

Målare - delexamen, grundexamen inom ytbehandlingsbranschen (Arbetskraftsutbildning)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Opiskelukieli
ruotsi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Målare - delexamen, grundexamen inom ytbehandlingsbranschen (Arbetskraftsutbildning)

Du som är intresserad av målningsarbeten och vill studera med fokus på praktisk inlärning, sök till Axxells målarutbildning för vuxna!

Det här lär du dig

Målet med utbildningen är du lär dig att självständigt och med rätta metoder tillämpa dina kunskaper och färdigheter senare i arbetslivet.

Du lär dig utföra bland annat renoveringsmålningsarbeten samt grunderna i tapetsering och sprutmålning. Utöver målning och tapetsering av de inre ytorna i byggnader kan en målare välja som specialkunnande ytbehandling av bland annat fasader och golvbeläggningar. Dessutom kan en målare måla byggnadsdelar och möbler av olika material.

Utbildningen förverkligas som flerformsstudier vilket betyder praktiska övningar och teoriundervisning 2-3 dagar per vecka (dagtid) och resten av utbildningen är distansstudier samt utbildning på arbetsplats (praktik).

För vem?

Målgrupp för utbildningen är personer som behöver kunskaperna för att få jobb inom branschen och personer i behov av tilläggsutbildning. Den här utbildningen är avsedd för personer som är arbetslösa eller löper risk att bli arbetslösa.

Så här studerar du

Utbildningens omfattning och tid bestäms individuellt vid utarbetande av en personlig Utvecklingsplan för kunnandet (PUK). I planen beaktas den studerandes utgångsnivå samt de kompetenser som arbeten i samarbetsföretagen förutsätter.

Du avlägger delexamen  i grundexamen inom ytbehandlingsbranschen, målare, som innefattar Renoveringsmålning i byggnader (obligatorisk examensdel) samt 2–3 valbara delar av följande:

  • Ytbehandling av träytor
  • Reparation av konstruktioner
  • Fasadmålning av småhus
  • Tapetsering
  • Förnyande av golvbeläggning

Studierna innefattar även:

  • kurs i Heta arbeten
  • kurs i Arbetssäkerhetskort
  • Första hjälpen 1-kurs
  • Utbildning enligt utbildningsavtal i samarbetsföretag (praktik)

Undervisningen sker på svenska och finska, men är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i det språket (test eller vitsord B1 i officiellt språkintyg).

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Målare - delexamen, grundexamen inom ytbehandlingsbranschen (Arbetskraftsutbildning)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu