Etsi koulutusta 👉
Ammattitutkinnot

Florist - yrkesexamen inom trädgårdsbranschen

Axxell, paikassa Espoo
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
21 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
21 tammikuuta, 2025 katso lisätiedot
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Florist - yrkesexamen inom trädgårdsbranschen

Ny utbildning för florist (yrkesexamen inom trädgårdsbranschen) startar i januari 2025!

Utbildningen är riktad till dig som vill bli florist och jobba i, fungera som freelancer eller öppna en egen blomaffär. Du lär dig såväl binderi som kundbetjäning, marknadsföring samt planering och utförande av festbinderi/ företagsverksamhet eller att fungera som tävlande på den floristiska branschen.

Du får vara delaktig i många intressanta projekt under studietiden och öva på ditt kunnande under inlärning i arbete (UA) i branschens olika företag.

Studiernas uppbyggnad

Studierna består av tre obligatoriska examensdelar och en valbar examensdel. Grunderna till att bli florist får du i de tre första och obligatoriska examensdelarna.

I examensdelen Betjäning av kunder inom floristbranschenlär du dig bland annat hur du betjänar kunder på ett yrkeskunnigt sätt i blomsterbranschen, vilka blomsterförmedlings system som finns och om vanliga snittväxter, krukväxter, rabattväxter för att kunna presentera dem för kunder i kundbetjäningssituationer.

I examensdelen Marknadsföring inom floristbranschen lär du dig planera och genomföra kampanjskyltning för en blomsteraffär, i ett företag inom trädgårdsbranschen, på en mässa eller på nätet. Du lär dig även att produktifiera produkter och eller tjänster samt att prissätta dessa.

I examensdelen Planering och utförande av binderiarbeten lär du dig olika tekniker för att binda buketter, göra brudbinderi och sorg binderi, planera utrymmesdekorering samt utföra arrangemang och kransar. Du lär dig också förpacka binderiarbeten, kalligrafi samt rita skalenliga ritningar av binderiarbeten.

Av de valbara examensdelarna kan du välja Planering och utförande av festdekorationer, Att fungera som tävlande på floristbranschen eller Företagande. Alla dessa examensdelar kompletterar de obligatoriska delarna och hämtar mervärde till din examen. Du behöver inte veta vilken valbar examensdel du väljer vid intervjutillfället.

En kombination av distansstudier, närstudier och inlärning på arbetsplatsen

Utbildningen är cirka 1,5 år lång. Studierna påbörjas 21 januari 2025 och beräknas att vara färdiga i juni 2026.Den studerandes tidigare erfarenhet och kunnande beaktas när den personliga utvecklingsplanen görs, det kan påverka utbildningens längd.

Närstudierna sker i huvudsak på Axxell Överby i Esbo. Det förekommer även teori i klassrumsmiljö eller dataklass. Utbildningen kostar 225€, arbetslösa halva priset (intyg över arbetslöshet bör uppvisas)

Inlärningsmaterialets språk kommer att variera och finnas på svenska, finska eller engelska beroende på situation och källa.

Observera, är ditt modersmål ett annat än utbildningsspråket svenska, behöver du uppvisa tillräckliga kunskaper i svenska.

Välkommen på intervju till floristutbildningen

Vi ordnar intervjutillfällen (meddelas senare). Klockslag delas ut personligen till sökande.

  • Berätta om dina färdigheter för flerformsstudier i vilket ingår undervisning och kommunikation via olika plattformar på nätet för självständigt arbete samt för samarbete och kollegialt lärande. Samt för dina möjligheter att utföra inlärning på arbetsplatsen (UA). Vilka är dina möjligheter att studera aktivt?
  • Beskriv dina arbets- och karriärplaner samt hur utbildningen stöder och främjar dessa.
  • Ta med dig ditt CV eller en eventuell portfolio med arbeten du gjort tidigare

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

21 tammikuuta, 2025

  • Lähiopetus
  • Espoo
  • ruotsi

Kustannukset

Arbetslösa betalar halva priset, intyg över arbetslöshet bör uppvisas.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Florist - yrkesexamen inom trädgårdsbranschen? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu