Etsi koulutusta 👉
Ammatilliset perustutkinnot

Bilmekaniker - Grundexamen inom fordonsbranschen (för unga)

Axxell, paikassa Karjaa
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Opiskelukieli
ruotsi
Aloitus
Toteutustapa
Lähiopetus
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Bilmekaniker - Grundexamen inom fordonsbranschen (för unga)

För dig som är intresserad av bilar

Tycker du om att skruva på bilar? Fixa motorer, bromsar, hjulupphängningar, elektronik och kraftöverföring? Då är arbetet som bilmekaniker något för dig! Som bilmekaniker får du jobba med olika bilmärken och karriärmöjligheterna är många! 

Det här lär du dig! 

Du lär dig hur olika fordon fungerar, hur karossen är byggd och hur den beter sig i en krocksituation. I utbildningen ingår bland annat bromsarbeten, bilreparation och -service av olika slag. Du får göra riktiga reparationsarbeten åt kunder. Du har också möjlighet att lära dig mera om tunga fordon. Kundbetjäning och ansvarstagande är också viktiga delar av utbildningen. 

Elektronik- och datatekniken är en viktig del av utbildningen eftersom den hela tiden ökar i nya fordon. Du får lära dig hur nätverk i ett fordon fungerar, räkning, mätning, felsökning och avläsning, sökning av elscheman, med mera. I verkstaden i vår skola finns flera testapparater som används ute i arbetslivet.  

Så här studerar du?  

Studierna består av närstudier varvat med inlärning ute i arbetslivet (utbildning enligt utbildningsavtal -UA).  

Du kommer att lära dig grunderna och teori i skolans bilverkstad på Stabsgatan 16 i Karis. Verkstaden är ändamålsenligt utrustad med dagens IT-struktur.
I grundutbildningen ingår också gemensamma examensdelar såsom finska, engelska, modersmål, matematik, etc.  

Vad kan jag göra efter studierna? 

Som bilmekaniker får du arbeta med bilar av olika märken och modeller. Du kan jobba på olika bilverkstäder, servicestationer, bilaffärer eller som reservdelsförsäljare. Du kan också starta en egen bilverkstad. 

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Syksy

  • Lähiopetus
  • Karjaa
  • ruotsi

Kustannukset

Undervisningen är kostnadsfri för den studerande. Utgifter kan tillkomma dock för möjliga arbetskläder och arbetsredskap, studiematerial, övrigt material och eventuella kort. Gäller ej läropliktiga.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Bilmekaniker - Grundexamen inom fordonsbranschen (för unga)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Axxell
Ratakatu 75
10300 Karjaa

Axxellerera dina framtidsutsikter – vi har utbildningar både på svenska och på finska

Du kan bli kock, närvårdare, barnledare, husbyggare, merkonom, djurskötare, rörmontör... Möjligheterna är många! Utveckla din yrkeskunskap på ett flexibelt sätt vid Axxell! Axxell har ett mångsidigt utbud av yrkesutbildningar både för unga och vuxna. Utbildningarna som i första hand är...

Lue lisää oppilaitoksesta Axxell ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu